Kā un kad stādīt zemeņu stādus mājās, lai augs būtu spēcīgs un ražīgs

Zemeņu stādu sēšanu ieteicams veikt februāra beigās vai marta sākumā.

Tiek uzskatīts, ka zemenes var būt grūti audzēt, tāpēc daudzi cilvēki izvairās tās audzēt no sēklām pašu spēkiem. Tā vietā viņi izvēlas iegādāties gatavus stādus vai pavairot jau esošus krūmus. Tomēr, padziļināti izpētot, izrādās, ka šo ogu stādu audzēšana nav tik sarežģīts uzdevums.

Kad stādīt sēklas zemē mājās

Zemeņu sēklas ieteicams sēt februāra beigās vai marta sākumā. Ir svarīgi šo procesu veikt laikus, jo vēlāka sēšana var novest pie tā, ka zemeņu augļošana sāksies tikai nākamajā gadā. Sēklas var iegādāties jebkurā specializētā veikalā, un šī iespēja ļauj izvēlēties sev tīkamākās šķirnes.

Sagatavošanās

Zemeņu augsnei jābūt vieglas struktūras, barojošai un nedaudz skābai. Visērtāk ir iegādāties veikalā jau gatavu augsnes maisījumu, taču to var sagatavot arī paši. Ir svarīgi ievērot, ka augsnes maisījuma sastāvā jābūt humusam, kokosriekstu substrātam un smiltīm.

Lasi vēl: Kā mīkstināt ūdeni istabas augu laistīšanai?

Pirms stādīšanas augsnes maisījumu ieteicams apstrādāt ar mangāna šķīdumu vai fungicīdu dezinfekcijai. Mangānu var izmantot arī sēklu apstrādei, iegremdējot tās uz īsu laiku vājā šķīdumā un pēc tam izžāvējot.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment